Bergen Ultra 2008

Bergen Ultra 2008 med innlagt NM 100 km.

Bergen Ultra ble avviklet 18. oktober med innlagt NM på 100 km. Starten for 100 km gikk kl. 900. Det møtte frem hele 22 løpere på startstreken. Helge Hafsås tok ledelsen fra start og holdt denne helt inn. Runar Gilberg låg lenge på andre plass, men Per Olav Bøyum klarte å løpe forbi ved 98 km og sikret seg andreplassen med god margin. Sharon Broadwell ble nr 5 totalt og vant kvinneklassen foran lokale Edna Leikvoll. Edna løp seg rett inn på topp 10 listen i Norgesstatistikken for 100 km damer. Hele dagen fosset regnet ned, men da Helge Hafsås kom inn på stadion tittet solen frem i to-tre minutter som en liten hyllest til den første Norske mester på 100 km.

Selv om det ikke var det beste været en kunne tenke seg på en slik historisk dag med det første NM på 100 km, ble dagen sett fra Maratonkarusellen sin side vellykket med rekorddeltakelse. Rundt 200 personer løp halv, hel 1 1/2 maraton og 100 km. De som løp en og en halv maraton startet kl. 1100 og halv og helmaraton startet kl. 1200.

Det var også god deltakelse både på 11/2 maraton, den klassiske maratondistansen og halvmaraton. Det mest gledlige var at det stilte opp 13 damer på distanser fra og med maraton til 100 km. Hans - Jacob fortalte meg at han hadde som mest 14 damer i Norgeskarusellen på distanser fra og med den klassiske maratondistansen og lengre løp.

Det ble oppnådd mange flotte tider og mange skulle våre nevnt. Trekker allikevel frem noen få her:

Vera Nystad fullførde sitt 50. maratonløp
Gro Jordalen sprang maraton på den fine tiden 3:17:38
Ungdomen Kenneth Myhre vant 11/2 maraton på 5:32:37

Det ble satt løperekorder på alle distanser foruten halvmaraton for kvinner.

Vi satte solid deltakerrekord med 195 løpere. Vi er imponert av fremmøte, slik været var på løpsdagen. Vi er også imponert over innsatsen til den enkelte løper. Vi fikk også tilbakemelding fra løperne over innsatsen til funksjonærene ut i løypen var framifrå. Ein stor takk til alle.

Funksjonærløpet Bergen Ultra 2008
Løpet ble avholdt den 16. oktober. I alt stilte 19 personer på startstreken i løpet av ettermiddagen. Været var vekslende med opphold, litt regn og styrtregn. Vinden merket en også. For maratonløperne og de som sprang lengre fikk seg en liten overraskelse da de kom opp til matstasjonen på Hamre bro siste gangen. Da hadde noen klart å stjele bananer, sjokolade og brus som stod i busskuret, men alle kom seg til mål allikevel.

Ein stor takk til Odd W. Olsen som stod for tidtakingen i hele 8 timer denne dagen.


Resultatliste Bergen Ultra 18.10.2008 med innlagt NM, trykk her.

Her finner du rundetider for NM 100 Km


Se også reportasje av løpet i Kondis med mange fine bilder, trykk her .


Skrevet av: Jan Ringheim

Sist endret: 21.11.2008