Bergen Ultra 2010


Edna Leikvoll

På bildet ser en Edna Leikvoll like før starten gikk på Bergen Ultra i 2009.

Bergen Ultra 2010 startet med funksjonærløp torsdag den 8.4. med 17 deltakere. 7 løp maraton og 10 løp 1/2 maraton. Tre generasjoner Tvedt stilte på startstreken. Arne som den eldste, datteren Anne som løp maraton og datterdatteren Linn. Løpet ble avviklet med puljestarter fra kl 1330 og utover ettermiddagen. Alle fullførte i fin stil. Odd W. Olsen ledet funksjonærløpet.

Lørdag morgen var alt klart til Bergen Ultra og vi hadde fått mange forhåndspåmelte. Været var på vår side denne gangen med blå himmel, stilt og en temperatur som langløperne liker.

De som skulle løpe lengst var klar på startstreken kl. 0900 om morgenen og hadde 100 km fremfor seg. Denne distansen hadde også status som norgesmesterskap i ultradistanse i år. Helge Hafsås tok teten med en gang og løp meget tøft og opparbeidet seg en solid ledelse som han senere forvaltet meg bra. Helge Hafsås ble NM-mester og hadde nesten 1/2 time bedre tid enn nr, 2 Runnar Gildberg. I dameklassen vant Sharon Broadwell og ble med det NM-mester. Hun satte også løyperekord og fikk tiden 8:51:01.

1 1/2 maraton startet to timer senere. her stilte det opp 14 løpere og en hund. Eneste damen på distansen var Lise Lithun.

Fram mot start for 1/2 maraton og maraton strømmet det på med løpere som meldte seg på. Over 250 totalt stilte opp totalt på alle distansene og det er ny rekord for Maratonkarusellen. Totalt 59 nye løpere stilte til start i karusellen denne gangen. Vi er veldig fornøyd med at deltakerantallet øker og at vi får gode tilbakemeldinger fra løperne. Mange nevner den gode servicen de får på matstasjonene og andre trekker frem løypen eller begge deler.


Årets resultatliste for Bergen Ultra finner du nedenfor.


Her er resultatene fra løpet.

Her finner du klassefordelt resultatliste.

Resultater fra funksjonærløpet 08.04.2010


Trykk på bildet og se 70 bilder fra løpet.


Bergen Ultra 10.04.2010
Feil i resultatlisten kan meldes til jan.maratonkarusellen@gmail.com
Skrevet av: Jan Ringheim
Sist endret: 15.05.2010