2. løp - sett fra løypa
Publisert: 22.02.2009

Vått og våtere, vind og mer vind

 

Været var naturlig nok det store samtaleemnet løperne imellom der vi ruslet omkring, hilste på nye og gamle bekjente - og ordnet oss til med teip og salve og alt som hører til før løp.

Nede i trappa fra garderobene var det en gjeng som bare kikket ut dørsprekken og helst ikke ville ut i det hele tatt. Så roper Morten oss ubønnhørlig ut i regnværet.

-         5 minutter til start, klar for informasjon.

På startstreken var det godt å stå litt tett sammen for å få ørlite ekstra varme fra hverandre.

Etter noen sekunders venting på en som stod i døra så lenge som mulig var vi i gang, småvåte og kalde - men jammen var det godt å få bevegelse i muskler og ledd. Varmen kom fort - og når en først er i farta er det igrunnen ikke så ille om det er litt vått og kjølig.

Allerede i første svingen ut fra stadion får vi et forvarsel på hva som kan vente oss. Vanndammer! Noen plumpet uti og andre klarte å sno seg rundt. Videre, ned bakken og over broa og opp bakkene var det rimelig greit - helt til vi møter på Hans-Jacob (Berntsen):

-         Gled dokker til svømmebassenget.

Og svømmebasseng var det. På toppen av stigningen var veien oversvømmet over flere meter og etter den passeringen trengte vi ikke tenke mer på å være forsiktige med hvor vi trakket.

 

På løpsdagen var det meste av snørestene helt vekke og med unntak av noen få meter her og der, var det bare veier. Et sted hadde brøytetraktoren hatt problemer med å komme fram, så der løp vi langs veien. Det er lite trafikk på denne lokalveien, så det gikk helt greit. Med unntak av ”svømmebassenget” var det ingen steder med mye vann. Det var noen dammer her og der, og noen ”bekker” som rant over veien - men dersom en var litt forsiktig var det mulig å enten hoppe over eller ta noen steg ut i snøkanten for å unngå vannet.

 

Mer regn

Vi startet i regn og litt vind og vi registrerte at det regnet hele tiden. På vei ut på 2. runde var det merkbart at vinden hadde økt. På strekningen ved 1. drikkestasjon (Stendaflaten), fikk vi vinden rett mot og det var helst surt. Det økte også på med nedbøren, selv om det kanskje ikke er så lett å registrere det når en løper. Hva er forskjell på mye regn og mer regn? Men på vei tilbake fra siste vending fikk vi i alle fall bevis på at det hadde kommet noen flere millimeter. Det før omtalte svømmebassenget var der fortsatt - men det var blitt dobbelt så bredt og kanskje 3 ganger så dypt! Det er en spesiell følelse å komme over bakketoppen og se en slik innsjø der framme.

Det var ingen Moses i sikte - så det var bare å sette utpå - så spruten sto.

Synd ingen stod der med fotoapparat. Det hadde vært artig å sett bilder fra ”svømmeetappen”.

Men til mål kom vi, enten vi brukte 3 timer eller vi brukte 6 timer. Våte var alle og kalde var nok de fleste - så det var godt med en dusj og kanskje også noen minutter i badstua? Og så var det kaffi og vafler fra hyggelig damer i gymsalen. Herlig!

Takk til alle deltakere som gjorde så godt de kunne. En rask opptelling viser at av maratonløperne hadde ca. 20 stk bedre tid nå enn i januar - så mange har nok hatt behov for å komme seg raskest mulig til mål!

Takk også til det store funksjonærkorpset, både dem som var til stede under løpet og gjorde dette mulig og til dem som arbeidet dagene i forveien.

 

Og - om 5 uker treffes vi igjen - Bergen Maraton. Da er det selvsagt vår og sol og alt er herlighet og glede.

Per Audun Heskestad