left right

dotKondis
dotMarathon.se
dotDoURun
dotBFG Bergen
Tips en venn Skriv ut
Bergen Maraton, 28.3.09

25.02.2009

Det første Bergen Maraton ble avviklet i 1988, og siden har dette vært et årvisst arrangement. Årets løp blir da det 22. Bergen Maraton. Løpet i 2007 gikk i Åsane, ellers har løpet hatt litt ulike løyper i Fana, men med start i området rundt Fana stadion/Rådalskrysset.


Opp gjennom tidene er det blitt utkjempet mang en duell og gode tider er oppnådd. Andre har deltatt svært mange ganger. Morten Hauso løper i år sitt 20. Bergen Maraton og mangler da bare de to første. Da Morten løp sitt første løp i 1990 var det Oddvar Hausken (den gang 48 år) som vant på den gode tiden 2.29.57. Dersom det er andre som har like mange eller flere løp i Bergen Maraton ønsker vi en tilbakemelding. I 2012 er det 25 års jubileum for Bergen Maraton.

Hans-Jacob Berntsen har løpt alle! Er det flere?
Hans-Jacob fortalte at det første løpet hadde målgang ved Shell-stasjonen i Rådalen.

Årets løp starter inne på Fana stadion kl. 1200. Det er samlet start for både halv og hel maraton.

Alle som fullfører vil få deltakerpremie med maratonlogoen på. Det er klassevise premiering i løpet og det er uttrekkpremier på noen av startnummerne.

Det er også pengepremier til dem som setter løyperekorder. Følgende premier gjelder denne gangen: På halvmaraton kvinner og menn og helmaraton kvinner er premien kr. 3 000. For maraton menn er premien kr. 2 000. 

Bli med og gjør årets Bergen Maraton til en fest og det største løpet som har vært på lang tid. Om du springer fort eller sent, spiller ingen rolle. Funksjonærene venter på deg uansett med mat og drikke flere steder uti i løypen og tidtakerne holder ut til siste mann er kommet i mål.

Forhåndpåmeldingen varer helt frem til 26. mars, men vi oppfordrer alle til å melde seg på i god tid. Ellers er det mulig å melde seg på løpsdagen helt frem til 20. minutter før start.Skrevet av: Jan Ringheim


Information in EnglishMeteorologens varsel

Langtidsvarsel for løypenSponsorer
I form?
Prøv testlaben hos


 
 

 

 

dotAkvariet
dotVisit Bergen
dotHoteller i Bergen
dotBergen kommune


  Sponsorer